Rostalló


Menü

ARCHÍVUM

Játékok

Költészet

Az idei őszi találkozóra egy-egy verssort hozott mindenki. Ezekből a helyszínen négy alkotóműhely verset írt. Az alábbi linkre kattintva a hullatabor.hu udvari robotköltője mutat meg 8841761993739701954543616000000 alkotásából párat a nagyérdeműnek. Az újat! linkre kattintva lehet új verset kérni. Minden vers egyedi azonosítószámmal rendelkezik, így a böngésző címsorából kimásolt URL-lel lehet hivatkozni egyedileg a versekre.

Lássuk!

"Egy szó"

A 18. év őszi találkozójára mindenki hozott egy ritka magyar szót. Az ismeretlen szavakra szellemes tippek születtek a helyszínen. A tényleges jelentéseket azonben nem fedtük fel: mindenki hazavitt egyet a szavak közül, vállalva, hogy a megfejtést kinyomozza, és a szerkesztöségbe beküldi. A - remélhetöleg gyorsan bövülö - lista itt olvasható.

ABC-játék!!!

Téli ABC-játékot hirdetünk. A játék ezúttal nélkülözi a versenyszerü elemeket. Aki szeret, játszhat. Így:
  1. Töltsd le a játékot. Ez egy nem egészen 1 MB terjedelmü tömörített fájl (abc.zip). Csomagold ki egy könyvtárba.
  2. Nyisd meg a böngészödben a könyvtárban található abc.html fájlt. Az egyes képeket kattintással nagyobb felbontásban is meg tudod nézni.
  3. Összesen 40 kép van. Ezeket össze kell párosítani az abc negyven betüjével. Minden betühöz egy kép tartozik. A könyvtárban ugyancsak megtalálható abc.txt fájlban írd a betük mellé a megfelelö kép számát, majd azt a szót, amelyik indokolja a párosítást (pl. k - 20 - kutya, vagy e - 20 - eb).
  4. Ha készen vagy, küldd be a megoldást a szerkesztöségbe.
  5. Több jó megoldás elképzelhetö, de csak egy nyertes megoldás van. A beküldés után megírjuk neked, hány kép nincs a helyén. Ha kedved van, ennek alapján tovább dolgozhatsz.
  6. Nyeremény nincs. A megfejtök nevét a megfejtés sorrendjében itt a lapon közöljük.
Az 1. megfejtés: 2002. 11. 24. - Zsemle
Nem protekciós!

Tarokosokknak

John McLeod tarokkismertetése

Számháború

Mindenkinek csak ajánlani tudjuk a számháború szabályainak tanulmányozását. Itt olvashatóak bő lére eresztve, illetve tömörebben.
Előbbinek Hakapeszi, utóbbinak Hapsi a szerzője.

Ez pedig itt Balu univerzális számgenerátora, spéci rostallói beállítási lehetőségekkel.